Call us toll free: +31 36 53 47 850
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: +31 36 53 47 850

Gourmet Fairtrade

by biezonder in Comments: 0

Gourmet Fairtrade

 

Een medium gebrande fairtrade melange van 100% Arabica bonen. Subtiel van smaak met diepgang en nuances. Geschikt voor espresso, lungo en cappuccino.

Kenya AB; Deze koffie van hoge kwaliteit is diepblauw van kleur en groeit op berghellingen met een uitstekende bodemgesteldheid. Daardoor bevat de koffie een krachtig, rins aroma dat onovertroffen is. De hoofdoogst vindt plaats van oktober tot en met december, terwijl de tweede oogst tussen juni en augustus plaats vindt.

Honduras; Honduras is een land in Midden-Amerika, grenzend aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. Zoals ook in andere landen wordt de koffie uit Honduras geclassificeerd naar hoogte. De tussen 700 en 1000 meter verbouwde koffie: Honduras Central Standard, de koffie van 1000 tot 1500 meter: High Grown en de hoogste klasse tot 2000 meter: Strictly High Grown. Deze laatste koffie kenmerkt zich door een pikante zuurgraad.

Brasil; Deze koffie komt uit een district waarvandaan de allerbeste Braziliaanse koffie komt. Het neutrale karakter van de koffie en het tikkeltje zachte rinsheid ervan geeft een bijzonder fijne smaak.

Java; De Java Arabica koffie wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van Java op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, daarna wordt de pulp gefermenteerd en gewassen met de “natte methode”. Dit resulteert in koffie met een goede volle body en een algemeen zoete indruk. De koffies hebben een geurig aroma, de smaak is zacht en fris met een chocolade nuance in de afdronk.

Columbia; Colombia-koffie wordt verbouwd op een hoogte tussen 800 en 1900 meter en deze soort groeit voornamelijk in het centrale Cordilleradistrict. De smaak is vol, licht rins en tamelijk krachtig, waardoor deze koffie zich uitstekend leent om te melangeren.

Direct bestellen >>

gourmetfairtrade

Gourmet Excellent

by biezonder in Comments: 0

Gourmet Excellent

Een zeer volle en krachtige melange zonder de finesses te verliezen van de 100% Arabica bonen. Geschikt voor alle bereidingswijzen zoals espresso, lungo en cappuccino.

Columbia; Colombia-koffie wordt verbouwd op een hoogte van tussen de 800 en 1900 meter en groeit voornamelijk in het centrale Cordilleradistrict. De smaak is vol, licht rins en tamelijk krachtig, waardoor deze koffie zich uitstekend leent om te melangeren.

Guatemala SHB; Deze koffie groeit op een hoogte van 1600 tot 1700 meter langs vulkanische berghellingen. Mede daardoor bezit de koffie een afgeronde vol rinse smaak met een subtiel aroma. Door deze eigenschappen is deze koffie één van de meest geliefde koffies ter wereld.

Honduras; Honduras is een land in Midden-Amerika, grenzend aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. Zoals ook in andere landen wordt de koffie uit Honduras geclassificeerd naar hoogte. De tussen 700 en 1000 meter verbouwde koffie: Honduras Central Standard, de koffie van 1000 tot 1500 meter: High Grown en de hoogste klasse tot 2000 meter: Strictly High Grown. Deze laatste koffie kenmerkt zich door een pikante zuurgraad.

Brasil; Deze koffie komt uit een district waarvandaan de allerbeste Braziliaanse koffie komt. Het neutrale karakter van de koffie en het tikkeltje zachte rinsheid ervan geeft een bijzonder fijne smaak.

Ethiopië Djimma; Ethiopië is het geboorteland van de koffie. Nog steeds worden hier de oorspronkelijke koffierassen volgens traditionele methode geteeld. Deze koffie heeft een rijkdom aan smaken gecombineerd met fris rood fruit en een vleugje kaneel.

Direct bestellen >>

gourmetexcellent

Gourmet Espresso

by biezonder in Comments: 0

Gourmet Espresso

Een donker gebrande melange met een zeer klein percentage krachtige Robusta bonen. Geschikt voor een krachtige espresso en cappuccino.

Columbia; Colombia-koffie wordt verbouwd op een hoogte van tussen de 800 en 1900 meter en groeit voornamelijk in het centrale Cordilleradistrict. De smaak is vol, licht rins en tamelijk krachtig, waardoor deze koffie zich uitstekend leent om te melangeren.

Brasil; Deze koffie komt uit een district waarvandaan de allerbeste Braziliaanse koffie komt. Het neutrale karakter van de koffie en het tikkeltje zachte rinsheid ervan geeft een bijzonder fijne smaak.

Burundi; Bijna alle bonen die in Burundi verbouwd worden zijn van de Arabica soort. De koffieplanten in Ngozi worden boven een hoogte van 1200 meter gecultiveerd. De koffie kenmerkt zich door nadrukkelijk aanwezige zuren en een zeer volmondig aroma.

Java Arabica; De Java Arabica koffie wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van Java op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, daarna wordt de pulp gefermenteerd en gewassen met de “natte methode”. Dit resulteert in koffie met een goede volle body en een algemeen zoete indruk. De koffies hebben een geurig aroma, de smaak is zacht en fris met een chocolade nuance in de afdronk.

Togo; Onder de Afrikaanse Robusta ’s neemt de Togo een bijzondere plaats in. De koffie onderscheidt zich in positieve zin van zijn soortgenoten in Afrika door het uitzonderlijke neutrale en frisse karakter. Mede daardoor laat deze koffie zich goed melangeren met andere soorten.

Direct bestellen >>

gourmetespresso