Call us toll free: +31 36 53 47 850
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: +31 36 53 47 850

Gourmet Espresso

10 jul 2014 by In Bonen, Koffiemelanges

Gourmet Espresso

Een donker gebrande melange met een zeer klein percentage krachtige Robusta bonen. Geschikt voor een krachtige espresso en cappuccino.

Columbia; Colombia-koffie wordt verbouwd op een hoogte van tussen de 800 en 1900 meter en groeit voornamelijk in het centrale Cordilleradistrict. De smaak is vol, licht rins en tamelijk krachtig, waardoor deze koffie zich uitstekend leent om te melangeren.

Brasil; Deze koffie komt uit een district waarvandaan de allerbeste Braziliaanse koffie komt. Het neutrale karakter van de koffie en het tikkeltje zachte rinsheid ervan geeft een bijzonder fijne smaak.

Burundi; Bijna alle bonen die in Burundi verbouwd worden zijn van de Arabica soort. De koffieplanten in Ngozi worden boven een hoogte van 1200 meter gecultiveerd. De koffie kenmerkt zich door nadrukkelijk aanwezige zuren en een zeer volmondig aroma.

Java Arabica; De Java Arabica koffie wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van Java op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, daarna wordt de pulp gefermenteerd en gewassen met de “natte methode”. Dit resulteert in koffie met een goede volle body en een algemeen zoete indruk. De koffies hebben een geurig aroma, de smaak is zacht en fris met een chocolade nuance in de afdronk.

Togo; Onder de Afrikaanse Robusta ’s neemt de Togo een bijzondere plaats in. De koffie onderscheidt zich in positieve zin van zijn soortgenoten in Afrika door het uitzonderlijke neutrale en frisse karakter. Mede daardoor laat deze koffie zich goed melangeren met andere soorten.

Direct bestellen >>

gourmetespresso

Related Works