Call us toll free: +31 36 53 47 850
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: +31 36 53 47 850

Gourmet Fairtrade

28 jul 2014 by In Bonen, Koffiemelanges

Gourmet Fairtrade

 

Een medium gebrande fairtrade melange van 100% Arabica bonen. Subtiel van smaak met diepgang en nuances. Geschikt voor espresso, lungo en cappuccino.

Kenya AB; Deze koffie van hoge kwaliteit is diepblauw van kleur en groeit op berghellingen met een uitstekende bodemgesteldheid. Daardoor bevat de koffie een krachtig, rins aroma dat onovertroffen is. De hoofdoogst vindt plaats van oktober tot en met december, terwijl de tweede oogst tussen juni en augustus plaats vindt.

Honduras; Honduras is een land in Midden-Amerika, grenzend aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. Zoals ook in andere landen wordt de koffie uit Honduras geclassificeerd naar hoogte. De tussen 700 en 1000 meter verbouwde koffie: Honduras Central Standard, de koffie van 1000 tot 1500 meter: High Grown en de hoogste klasse tot 2000 meter: Strictly High Grown. Deze laatste koffie kenmerkt zich door een pikante zuurgraad.

Brasil; Deze koffie komt uit een district waarvandaan de allerbeste Braziliaanse koffie komt. Het neutrale karakter van de koffie en het tikkeltje zachte rinsheid ervan geeft een bijzonder fijne smaak.

Java; De Java Arabica koffie wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van Java op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, daarna wordt de pulp gefermenteerd en gewassen met de “natte methode”. Dit resulteert in koffie met een goede volle body en een algemeen zoete indruk. De koffies hebben een geurig aroma, de smaak is zacht en fris met een chocolade nuance in de afdronk.

Columbia; Colombia-koffie wordt verbouwd op een hoogte tussen 800 en 1900 meter en deze soort groeit voornamelijk in het centrale Cordilleradistrict. De smaak is vol, licht rins en tamelijk krachtig, waardoor deze koffie zich uitstekend leent om te melangeren.

Direct bestellen >>

gourmetfairtrade

Related Works